• Kleman Ágnes grafikája
  • 1

A karácsony közeledtével két jótékonysági gyűjtésre várjuk azokat a játékokat, mesekönyveket, aminek szerintetek még örülni tudnának a rászoruló gyerekek.

1. "Angyalposta" címmel játék és mesekönyv akciót szervezünk a Slatina-i/Szalatnya-i magyar már kisebbségben élő gyermekek számára.

Község a Lévai járásban, a Kisalföld K-i peremén, a Selmec-patak völgyében, Ipolyságtól É–ÉNy-ra. Lakossága mára 353 fő, ebből 186 (52,7%) szlovák, 159 (45,0%) magyar nemzetiségű.

Ha van olyan társas-, készségfejlesztő- vagy szabadidős játékotok, mesekönyvetek amit már nem használtok, és szívesen eladományoznátok leadhatjátok azokat a Varázsműhely recepcióján nyitva tartási időben. Kérjük, mondjátok, hogy ez az adomány az "Angyalposta" gyűjtésre érkezett. Az ajándékokat garantáltan eljuttatjuk az érintetteknek.

Ha szeretnétek, hogy karácsonyig megérkezzen a gyerekekhez, kérlek, december 14-ig adjátok le – természetesen a később leadott játékokat is eljuttatjuk számukra, hiszen nemcsak karácsonykor jó adni és kapni, és bizony itt minden ajándéknak van helye.

 

2. Kedves Barátok, Ismerősök!

Játékgyűjtést és cipősdoboz akciót szervezünk a Nagyszalontai Bárka Gyermek és Ifjúsági Klubba járó gyerekek számára a Varázsműhellyel együttműködésben.

Ha van olyan társas-, készségfejlesztő- vagy szabadidős játékotok, amit már nem használtok, és szívesen eladományoznátok leadhatjátok azokat a Varázsműhely recepcióján nyitva tartási időben. Az ajándékokat garantáltan eljuttatjuk az érintetteknek.J

Ha szeretnétek, hogy karácsonyig megérkezzen a gyerekekhez, kérlek, november 30-ig adjátok le – természetesen a később leadott játékokat is eljuttatjuk számukra, hiszen nemcsak karácsonykor jó adni és kapni, és bizony itt minden ajándéknak van helye.

Az akció részleteiről kérlek, érdeklődjetek a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen!

Alább olvashatjátok a Klub bemutatkozóját, hogy megtudhassátok, kik kapják a játékokat/ajándékokat:

„A Bárka Gyermek és Ifjúsági Klub Nagyszalontán várja minden nap a halmozottan hátrányos helyzetű gyerekeket. Sokan közülük mélyszegénységben élnek, családi helyzetük kritikus. Célunk, hogy biztonságos környezetben legyenek, megtapasztalva az egészséges, feltétel nélküli szeretetet. A Klubba járó gyerekek délutánonként ebédet, uzsonnát kapnak, segítséget a tanulásban, különböző szórakozási lehetőségeket biztosítunk a számukra (csocsó, billiárd, ping-pong) - közös játékok, áhítat, tánc, beszélgetések, közösségi élet formájában. Naponta kb. 30 gyerek fordul meg a klubban, de az elért gyerekek száma kb. 80, és a jövőben ennél is többre számítunk. Karácsonykor közel 90 darab csomag kerül kiosztásra, a legtöbben csak rajtunk keresztül kapnak ajándékot, ezért is várják évről évre ezt az időszakot. Sokat jelent nekik, hogy értékelve vannak, és szeretetünket így is megtapasztalhatják, ezért nagyon hálásak vagyunk mindenkinek, aki segít nekünk ezt az élményt véghezvinni!”