• Kleman Ágnes grafikája
  • 1

 

Szeptembertől újra várjuk a legkisebbeket és szüleiket játékos fejlesztő foglalkozásainkra. A jól bevált Manómuzsika, és Manótorna csoportok újra élőben a megszokott idően, és persze a megszokott Rita nénivel lesznek megtalálhatók a Varázspontban.

 

MANÓMUZSIKA

Zenés játék félévestől három éves korig, érzelmi fejlesztés anya és gyermek közös játékán keresztül. A foglalkozáson olyan hagyományos gyermekjátékokkal ismerkedhetnek a résztvevők, melyek mozgásos tevékenységekre épülnek. A gyerekek ritmushangszereket próbálhatnak ki, mondókákat, énekeket kísérnek velük. Egyszerű körjátékokkal, szabályjátékokkal ismerkedhetnek. Népszerű és eddig még széles körben nem ismert gyermekdalokat tanulhatnak meg, és olyan a zenéhez kötődő érzelmi élményt élhetnek át a gyerekek, mely az emocionális személyiségfejlődésben nélkülözhetetlen. A legfiatalabb korosztállyal való zenei és ritmikai tevékenységek a beszédfejlődésben óriási szerepet játszhatnak, valamint a zenei fogékonyság és zenei készségek megalapozása már ebben az életkorban elkezdhető. Mindeközben a gyerekek persze „csak játszanak”, közös örömben és élményben részesülnek a szülőkkel.

2021. szeptember 9-től

Csütörtökönként
9.30 – 10.00
10. 30 – 11.00

MANÓTORNA 

Gyermekek és felnőttek közös mozgásra épülő foglalkozása 18 hónapos kortól. Fejleszti és pontosítja a nagymozgásokat, tudatosabbá teszi a tempó, a ritmus és az irányok kontrollját. A finommotorika és szem-kéz koordináció mellett a tér, az irány és a formaészlelést is fejleszti. Segíti hogy kialakuljon a szociális viselkedés, a szabálytudat, a figyelem és az önbizalom. A testséma kialakítása és a mozgáskoordináció fejlesztése mellett a gyerekek elsajátíthatják az együtt átélt mozgás és játék örömét. A relaxációs masszázs fontosságával és technikáival is találkozhatnak a szülők.

Sportszerekkel ismerkedünk, minden alkalommal valamely képesség fejlesztését helyezve a fókuszba. Labda, babzsák, frizbi, hullahopp-karika és tollasütő segítségével fejlesztjük az egyensúlyérzéket, a labdaérzékenységet, a mozásos ritmusérzéket; és egyebek mellett erősítjük a vázizmokat és a talpboltozatot is. Az ezekkel végzett gyakorlatok mellett szerepelnek olyan eszközök is, melyek kreatív felhasználásával számos más képesség is fejleszthető, pl.: babzsák, mászóalagút, ugrálólabda, ejtőernyő, pad, zsámoly.

Akadálypályán élvezhetik a gyerekek a kúszás, mászás, ugrás, bukfencezés örömeit és kihívásait.

2021. szeptember 6-tól

Hétfőnként
9.30 – 10.15
10.30 – 11.15

Jelentkezés és információ:

Takáts Rita
tel: 06 30 900 9927
e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.