• Kleman Ágnes grafikája
  • 1

2019. nyara újra telis-tele lesz izgalommal és kalandokkal! Szerettel várunk mindenkit táborainkba:

 

1. Bőrharisnya – Indián tábor. A déleőtti törzsi tanácskozásokat, amelyeken megkeressük a bennünk rejlő indián neveinket, a mindennapokhoz szükséges tárgyak elkészítése (totem, barátságkarkötő, indiánfejdísz, álomfogó) követi, majd erőpróbák sora, ahol vízi-, kincskereső- és akadályjátékokon keresztül megmutathatjuk, milyen hasznos tagjai vagyunk törzsünknek.
Megtudhatjuk, mi a mokaszin, a tipi, vagy hogyan köszönnek az indiánok. Érdekel a nyomkeresés? Kíváncsi vagy, hogyan élnek az indiánok? Szeretnél indián tárgyak bírtokosa lenni? Íjászkodnál, lovagolnál? Vagy elszívnád a képzeletbeli békepipát a jelképes tábortűz körül a törzsfőnökök tanácskozása után? Akkor csatlakozz a törzshöz ezen a nyáron!
Ráadásként Csavargós szerdán ellátogatunk (külön busszal) Dunakeszire, a Baktay Ervin Indián Múzeumba...

 

 

2. Szeretsz sütni, főzni? Gyedre hozzánk Süssünk, süssünk valamit táborunkba! Minden nap elkészítjük az ebédünket és kisütjük az aznapit. Fogunk muffinokat készíteni, tortát díszíteni, cipót sütni, kalácsot fonni és mézesbábokat formázni. Sok játékkal várunk, és a "vicces-lisztes" Ki mit tud?-on meglátjuk, mi nem lesz fehér!
Csavargós szerdán pékségbe megyünk szekérfogaton, és bekukkantunk a nagyüzemi sütés rejtelmeibe.

 

3. Szereted a lovagkort? Szeretnél egy pár napra királykisasszonyok vagy lovagok bőrébe bújni? Van kedved varrni, pajzsot készíteni, táncolni és lovagi tornán kipróbálni az erődet? Szívesen részt vennél egy lovagkori ebéden? Ha igen, akkor itt a helyed közöttünk! Táborunkba nagy szeretettel várunk, ha te is szereted a középkort, és van kedved részt venni vidám kreatív programjainkon. Gyere el, szeretettel várunk!
Csavargós szerdán ellátogatunk az ecseri lovagvárba, és itőutazásban vehetünk részt.

 

4. Szeretsz táncolni, énekelni? A táncos táborban megismerkedhetsz Moldva táncaival, dalaival és népi játékaival. A jókedv és kacagás garantált, emellett megismerjük kultúránk hagyományait, népszokásait és természetesen táncait is. A ritmusérzéked és koordinációs képességed akkor is fejlődik, ha csak úgy érzed, szórakozol, és telik a nyári szünidő.
Csavargós szerdán a galgamácsai Valkóné Dudás Juli Emlékházba megyünk.

 

5. Állati jó móka vár rád ebben a táborban! Kígyót békát, madarat és mindenféle állatot hozunk a Varázsműhelybe játékok, dalok, mesék és alkotások által. No meg egy párat a valóságban is!:) Sokat megtudhatunk a állatok életéről a vetélkedők és játékok során.
Csavargós szerdán az állatkertbe megyünk és állatokat örökítünk meg fényképezőgép nélkül, különleges varázslatos módon.

 

6. Okos Tódor Oskolája egy nyári tudásképző, a tábori program változatlanul iskola előkészítő játékos foglalkoztató, de a ragyogó napsütésben észre sem vesszük majd, hogy igazából tanulunk, mert játszva tesszük mindezt. Kézműves foglalkozásink is már az iskolai felkészülést segítik.
Csavargós szerdán a Szentendrei Skanzenbe látogatunk, a 150 éves Kondorfa Oskola programján palatáblára írunk palavesszővel, és sok más érdekes, régi idők tanulási titkának birtokába jutunk.

 

Elutazós tábor

AZ EREDETILEG MEGHIRDETETT IDŐPONTTÓL ELTÉRŐEN AUGUSZTUS 12-18.