• Kleman Ágnes grafikája
  • 1

2-3 éveseknek

Családi bölcsődénkbe várjuk azokat a 2 évesnél idősebb gyerekeket, akik már szeretnének kis közösségbe tartozni, ám még nem igénylik, vagy nem megoldott a mindennapos intézményi elhelyezésük. Heti öt napon (hétfőtől péntekig) szakképzett pedagógusok segítik a kicsik fejlődését, és szeretetteli gondozását.
Védett, biztonságos légkörben segítjük a kisgyermekeket a kreatív gondolkodás természetes kialakulásában. Nem mesterségesen felgyorsított módon látványos eredményekre és teljesítményekre kényszerítve, hanem a gyermeki létezés minden örömének megélésével szeretnénk a világ csodáit felfedeztetni.

NAPIREND:
  8.00 - 9.00 érkezés, gyermekek befogadása, szabad játék, mese
  9.00 - 9.30 közös reggeli
  9.30 - 10.00 irányított foglalkozás, mesélés, beszélgetés
10.00 - 10.30 gyömölcskör, dalok, játékok
10.30 - 11.30 mozgásos foglalkozások, levegőzés, séta a szabadban
11.30 - 12.00 tisztálkodás, terítés
12.00 - 13.00 közös ebéd, ágyazás, délelőtti gyerekek hazaadása
13.00 - 15.00 zenés és mesés altatás, pihenés, majd ébredezés
15.00 - 15.30 tisztálkodás, közös uzsonnázás
15.30 - 16.00 szabad játék, a gyermekek hazaadása

Természetesen az időpontok némileg rugalmasak.
A mélyen alvó kicsiket hagyjuk tovább pihenni. Az önálló étkezés kialakítása a hosszútávú cél, de akinek szüksége van rá, mindig kap segítséget.


IRÁNYÍTOTT FOGLALKOZÁSOK:
 A Varázsműhely pedagógiai programjához igazodva célunk a teljes személyiség harmonikus fejlesztése az adott életkornak megfelelően. Külön figyelmet szentelünk a kreativitás és együttműködés valamint a kommunikáció fejlesztésére, ezt szolgálják irányított szakpedagógusok által vezetett foglalkozásaink.

– A Mesekuckóban történetekkel, versekkel, mondókákkal és bábokkal várjuk a kicsiket, ahol a képzelőerejük aktivizálása mellett szövegészlelésük és verbális memóriájuk fejlesztése a fő célkitűzés.

– “Süssünk, süssünk valamit” programunk keretében a gyerekek mindig valamilyen ehető tésztafélét készítenek, amelyet sütve vagy főzve el is fogyaszthatnak a hét folyamán. Ez a tevékenység rendkívüli módon fejleszti finommotorikájukat, miközben a hasznos munkavégzés örömét is átélik.

– A gyerekek beszéd- és zenei készségeinek fejlődését Tánc és muzsika foglalkozás keretein belül biztosítjuk. A mondókákon, dalokon, ritmushangszereken kívül néptáncos játékokat is elsajátítunk.

– A “Kis kezek – nagy mesterek” vizuális műhelyben megismerkednek az alapvető eszközök használatával (olló, ragasztó, ecset, zsírkréta, ceruza, toll, stb.), kézművestechnikákkal (tépés, nyírás, festés, satírozás, mintázás), és a különféle tecnikák gyakorlása során nemcsak finommotorikájuk fejlődik, hanem személyes vizuális kifejezőkészségük is gazdagszik.

– Manótorna - Szenzomotoros mozgásfejlesztés, a gyerekek természetes ütemben való haladásának támogatására. (Nem terápiás jellegű torna.)

Jelentkezés és információ:

Takáts Rita
tel: 06 30 900 9927
e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Varázsműhely

A Varázsműhely Művészeti Gyermekklub 2001. őszétől működik Budapest XVI. kerületében. Egy olyan egyedülálló kulturális műhely ez, mely alkotó művésztanárok vezetésével gyermekek komplex művészeti nevelését végzi nagy sikerrel, ahol az óvodás korosztálytól, a kalandozó kisiskolásokon keresztül, az alkotóvágytól lángoló nagyobbak is választhatnak a programokból. A Művészeti Gyermekklub célja és feladata, hogy az óvodai és az iskolai művészeti, esztétikai nevelést elmélyítse, kiegészítse; a hagyományos oktatási rendszerben kapott ismereteket bővítse, továbbfejlessze.

  • Default
  • Title
  • Date
  • Random