• Kleman Ágnes grafikája
  • 1

5-7 éveseknek

Az 5-7 éves korosztály számára heti egy egész napos művészeti nevelés programon való részvételre nyílik lehetőség, mely a fent leírt hatások miatt indirekt iskolaelőkészítő is. A komplexitást a tematikusan végigfutó témák többféle önkifejezési formán keresztüli feldolgozása biztosítja. A gyerekek a vizualitás mellett egyaránt megismerhetik a zene-, a tánc-, a báb-, a dramatikus művészeteket is, és alkotó folyamat részesei lehetnek ezekben a társművészetekben. A családias légkörben, kiscsoportban végzett munka és a felkészült pedagógusgárda szaktudása lehetővé teszi, hogy a tehetséggondozás mellett a felzárkóztatás és fejlesztés is kiemelt feladatunk, emellett sokan éppen a szociális éretlenség, illetve gátak miatt keresnek fel minket. A gyermekek egy általuk választott napon járnak heti rendszerességgel hozzánk. A tematikus témákra épülő foglalkozások nagyrésze kompex módon építi be a fent említett művészeti tevékenységeket, illetve forgószínpadszerűen váltják egymást az egyes foglalkozások.

Napirend

  8.00 - 9.00 Érkezés. szabad játék
  9.00 - 9.30 Közös reggeli Csiribi madárral
  9.30 - 10.00 Szabad és irányított játékok
10.00 - 10. 30 Beszélgető kör a Manóval
10.30 - 11.30 Vizuális-, illetve kézműves alkotás
11.30 - 12.30 Udvari játék (eső esetén a Játszóházban)
12.30 - 13.00 Közös ebéd
13.00 - 13.30 Diafilmvetítés mesével
13.30 - 14.00 Okos Tódor játékos iskola előkészítő
14.00 - 15.00 Délutáni irányított művészeti foglalkozás
15.00 - 15.30 Közös uzsonna
15.30 - 16.30 Anka néni meséi, szabad játék és a gyerekek hazaadása

IRÁNYÍTOTT FOGLALKOZÁSOK:


– Kreatív gyermektánc - drámajáték: a gyermekek saját meglévő mozgásrendszerük elemeinek tudatossá tételén és dramatikus tevékenységeken keresztül élik át, hogy testünk milyen sokminden kifejezésére alkalmas. Az ön- és társismeret, együttműködés leghatékonyabb módszere.
– Zene - ének: a gyerekek a közös éneklésen keresztül a zenéhez kötődő érzelmi élményt élhetnek át. A zenei fogékonyság és zenei készségek elmélyítése a fő cél, de a ritmikai tevékenységek a beszédfejlődésben is szerepet játszanak.
– Néptánc - népi játék: a hagyományos népművészet játékaival, dallam- és mozgáskincsével ismerkednek meg a gyerek, miközben rendkívüli módon fejlődik mozgáskoordinációjuk és ritmusérzékük.
– Bábjáték: különféle bábtechnikákkal ismerkedünk meg, a történetek feldogozása során nemcsak kézügyességük, beszédtechnikájuk fejlődik, de érzelmeik kifejezése is árnyaltabbá válik.

Jelentkezés és információ:

Mátéfi Erika
tel:06 30 305 9294
e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

6-18 éveseknek:

A Varázsműhely Művészeti Gyermekklub Tanodai csoportjai

Jelentkezés és információ: 

Mátéfi Erika
tel:06 30 305 9294
e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Varázsműhely

A Varázsműhely Művészeti Gyermekklub 2001. őszétől működik Budapest XVI. kerületében. Egy olyan egyedülálló kulturális műhely ez, mely alkotó művésztanárok vezetésével gyermekek komplex művészeti nevelését végzi nagy sikerrel, ahol az óvodás korosztálytól, a kalandozó kisiskolásokon keresztül, az alkotóvágytól lángoló nagyobbak is választhatnak a programokból. A Művészeti Gyermekklub célja és feladata, hogy az óvodai és az iskolai művészeti, esztétikai nevelést elmélyítse, kiegészítse; a hagyományos oktatási rendszerben kapott ismereteket bővítse, továbbfejlessze.

  • Default
  • Title
  • Date
  • Random