• Kleman Ágnes grafikája
  • 1

Szivós Kata

Táncpedagógus, A Varázspont állandó munkatársa

1999. június 30-án születtem. Gyermekként a figyelmemet a sportok és a művészetek kötötték le. Öt évig zongoráztam, nyolc évig gitároztam és két évig szaxofonoztam. Emellett számos sportágban is kipróbáltam magam, melyekben különböző sikereket értem el. Azonban négy évesen találkoztam azzal a mozgásformával, mely a mai napig meghatározza az életemet, ekkor kezdtem el néptáncolni.

Óvodától az általános iskola utolsó évéig Waldorf nevelésben részesültem, mely meghatározó tényezője a pedagógiai tanulmányaimnak. Érettségimet a Budapest Kortárstánc Főiskola szakközépiskolájában szereztem meg.

Mikor kikerültem a gimnáziumból, már kiforrott, mivel is akarok foglalkozni. A folklorisztika és a hivatásos táncos élet mellett a pedagógia és a gyermekpszichológia érdekel és irányítja tanulmányaimat. A célom egy táncterápiás tréning megvalósítása, melyen folyamatosan dolgozom.

Jelenleg a Magyar Táncművészeti Egyetem hallgatója vagyok, táncművész és néptáncpedagógus szakon.

A Varázsműhelyben 2017-től töltök be óvónői és tánctanári posztot, melynek előkészítése immár tizenhat éve folyik, hisz Mátéfi Erika igazgató lányaként itt nevelkedtem, majd pedagógiai asszisztensként segítettem folyamatosan a műhely munkáját.