• Kleman Ágnes grafikája
  • 1

Szeptember 10-től folytatódik a Zöld Béka Alapozó Terápiás Fejlesztő torna.

Az Alapozó Terápia a gyermekek idegrendszerének érését elősegítő, az idegrendszer működését megalapozó, fejlesztő terápia.

A módszer fejlesztő hatása az ember fejlődésében alapvető nagymozgásokon alapul, s a fejlesztés a tökéletes mozgáskoordináció elérését célozza meg. A mozgáskoordináció fejlesztésével a gyermeket megtanítja urává lenni a saját mozgásának, mozgás tervezésének, testének. A mozgáskoordináció a nagycsoportos óvodásoknál /5-7 éves korig/ alakul a legerőteljesebben, ezért ez az a korosztály, életkor ahol a fejlesztést ajánlott elkezdeni.

Ajánlott minden olyan 5 éves gyermeknek, akiknél:

nagymozgások és finommozgások ügyetlensége figyelhető meg,
megkésett beszédfejlődést; makacs beszédhibát tapasztalnak,
mozgásügyetlenség, kialakulatlan kézdominancia, kimutatott dyslexia veszélyeztetettség áll fenn.
A módszer megelőzésként is eredményes iskola kezdés előtti évben: mozgásra – beszédre – figyelemre gyakorolt fejlesztőhatása miatt.

A tornára 5 éves kortól óvodások, ill. 1. osztályosok járnak. A csoportok létszáma: 6-7 fő.

A mini csoportba 4 éves kortól várjuk a gyerekeket.

A mozgásos feladatok során differenciálok, így minden gyermek a következő - ÖNMAGA LÉPCSŐFOKÁT, a SAJÁT TEMPÓJÁBAN - lépheti meg. Szükség esetén lelkileg is kísérem a gyerekeket, érzékenyen bíztatva, támogatva, megtartva őket.

Az órákon változatosan használom a különböző tornaeszközöket, melyeket beépítek és felhasználok az Alapozó Fejlesztésbe. Így a gyerekek megtanulják a különböző méretű labdák kezelését, az ugráló kötelezést, ismerkednek a karikával, polifóm gyakorlatokkal, ugráló labdával, babzsákokkal végzett gyakorlatokkal...

A gyakorlatokat úgy állítom össze, hogy ahogy lehet minden mozgáshoz beszédet /mondóka, ének, hónapok, napok nevei, páros-páratlan számok gyakorlása, memória szavakat.../ kapcsolok.

A fejlesztést mozgáskoordináció vizsgálat előzi meg. A vizsgálat eredményét a szülők írásban is megkapják. A fejlesztésen heti két alkalommal javaslom a részvételt keddi, és csütörtöki napon.

Csoportvezető: Sinákné Kiss Magdolna

Javasolt korcsoport: óvodások, iskola 1. osztálya

Időpontok:
kedd 17-18 óráig és 18-19 óráig
csütörtök 17-18 óráig és 18-19 óráig

Mini zöld béka csoport: kedd 16.00-16.45

Jelentkezés és információ:

Sinákné Kiss Magdolna
tel: 06 20 399 7820
e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.