• Kleman Ágnes grafikája
  • 1

Kleman Ágnes

A Bábjáték foglalkozások és a vizuális alkotás – rajz szakkör vezetője

Végzettségemet tekintve rajz és vizuális kultúra szakos tanár vagyok.

A Varázsműhely Művészeti Alapítványnál majdnem a kezdetektől dolgozom mint kézműves oktató, bábos és rajztanár. Sajátos nevelési igényű gyerekekkel foglalkoztam a Rákospalotai Meixner Általános Iskolában néhány éven keresztül kézműves oktatóként.

Az elmúlt 15 évben amellett, hogy főállású édesanya voltam, kidolgoztam saját oktatási módszeremet, amely szervesen illeszkedik a komplex művészetpedagógiába. Ezalatt született több bábpedagógiai előadásom és két kisgyermekeknek írt mesekönyvem, amelyet a Varázsműhely keretein belül használunk. Óvodás kortól felnőtt korig foglalkozom a vizuális kultúra oktatásával. Célom a technikai ismeret elsajátítása mellett az igényes, ízléses művészeti alkotások készítése, megértése. Az alkotás érdekében felszabadítva a gyermekeket, bevetem a drámapedagógia, mese, báb, költészet, zene műfajait. Hitem szerint játékosan, szórakozva könnyen megtanulhatunk bármit.

Nyitottságom, szeretetem az emberek felé, és az adott szituációhoz való gyors alkalmazkodásom nagy segítségemre van a tanításban. A művészetek értésére, befogadására nevelés, és az ebbe vetett őszinte meggyőződésem játszva segíti diákjaim érzelmi intelligenciájának fejlesztését.