• Kleman Ágnes grafikája
 • 1

Zöld Béka Alapozó Terápiás Fejlesztő torna 

Az Alapozó Terápia a gyermekek idegrendszerének érését elősegítő, az idegrendszer működését megalapozó, fejlesztő terápia. 

A módszer fejlesztő hatása az ember fejlődésében alapvető nagymozgásokon alapul, s a fejlesztés a tökéletes mozgáskoordináció elérését célozza meg. A mozgáskoordináció fejlesztésével a gyermeket megtanítja urává lenni a saját mozgásának, mozgás tervezésének, testének. A mozgáskoordináció a nagycsoportos óvodásoknál /5-7 éves korig/ alakul a legerőteljesebben, ezért ez az a korosztály, életkor ahol a fejlesztést ajánlott elkezdeni. 

Ajánlott minden olyan 5 éves gyermeknek, akiknél: 

 • nagymozgások és finommozgások ügyetlensége figyelhető meg, 
 • megkésett beszédfejlődést; makacs beszédhibát tapasztalnak, 
 • mozgásügyetlenség, kialakulatlan kézdominancia, kimutatott dyslexia veszélyeztetettség áll fenn. 

A módszer megelőzésként is eredményes iskola kezdés előtti évben: mozgásra – beszédre – figyelemre gyakorolt fejlesztőhatása miatt.

A tornára 5 éves kortól óvodások, ill. 1. osztályosok járnak. A csoportok létszáma: 6-7 fő.

A mozgásos feladatok során differenciálok, így minden gyermek a következő - ÖNMAGA LÉPCSŐFOKÁT, a SAJÁT TEMPÓJÁBAN - lépheti meg. Szükség esetén lelkileg is kísérem a gyerekeket, érzékenyen bíztatva, támogatva, megtartva őket.

Az órákon változatosan használom a különböző tornaeszközöket, melyeket beépítek és felhasználok az Alapozó Fejlesztésbe. Így a gyerekek megtanulják a különböző méretű labdák kezelését, az ugráló kötelezést, ismerkednek a karikával, polifóm gyakorlatokkal, ugráló labdával, babzsákokkal végzett gyakorlatokkal...

A gyakorlatokat úgy állítom össze, hogy ahogy lehet minden mozgáshoz beszédet /mondóka, ének, hónapok, napok nevei, páros-páratlan számok gyakorlása, memória szavakat.../ kapcsolok.

A fejlesztést mozgáskoordináció vizsgálat előzi meg. A vizsgálat eredményét a szülők írásban is megkapják. A fejlesztésen heti két alkalommal javaslom a részvételt keddi, és csütörtöki napon. 

Csoportvezető: Sinákné Kiss Magdolna

Javasolt korcsoport: óvodások, iskola 1. osztálya

Időpontok:
kedd 16-17 óráig, 17-18 óráig és 18-19 óráig
csütörtök 17-18 óráig és 18-19 óráig

Jelentkezés és információ:

Sinákné Kiss Magdolna 
tel: 06 20 399 7820
e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

3-6 éveseknek

Az óvodás korosztály gyermekei már egyedül bontogatják szárnyaikat, építik társas kapcsolataikat. Mostanra kialakultak alapvető készségeik, ezért ezek elmélyítésére ajánlunk nekik különféle foglalkozásokat, ahol kiemelkedő, vagy éppen még javításra szoruló képességeiket csiszolhatják, fejleszthetik. És nem feledkezünk meg közben a játékról sem…

 • Default
 • Title
 • Date
 • Random
 • Zöld Béka Alapozó Terápiás Fejlesztő torna  Az Alapozó Terápia a gyermekek idegrendszerének érését elősegítő, az idegrendszer működését megalapozó, fejlesztő terápia. 
  Bővebben